2006.05.13. - Hajnali kutyafuttató

Hiába a gumicsizma így is tökig áztam a hajnali réten, mire beértem a Papfenyves nyiladékába. Majd lefagyott a lábam... már látom, hogy vennem kell egy kamáslit. A várt - már-már rendszeresnek mondható - réten keresztüli őzvonulás elmaradt, így hát kezdetben gazok fotózásával töltöttem az időt.


Sokáig úgy nézett ki, egy fia bundás négylábút, de még csak egy tollas kétlábút sem sikerül lencsevégre kapnom, mikor nagy meglepetésemre egy szürke gém szállt be lőtávolon kívül. Bíztam benne, hogy közelebb merészkedik a sásban, de a bizodalom mit sem ér, ha egy 'őrült' reggel hétkor futtatja két kutyáját. Azon túl, hogy a két dög majd letépte rólam a lessátrat, elriasztották a gémet és egy korábban általam észre sem vett kérődző őzet is a távolban. Remélem a gazdi is csurom vizesen tért haza...


Gondoltam kicsit még dühöngök, majd elindulok haza... de előtte még megreggeliztem. Alig hogy lenyeltem az utolsó falatot, egy fiatal suta indult el célirányosan a lessátor felé. Oly közel jött, hogy alig sikerült beletuszakolnom a keresőbe. Miután szemügyre vette az azonosíthatatlan objektumot, távolodni kezdett... egyszer-egyszer azért még visszafordult.

3 megjegyzés:

csgzs írta...

Szép ez az őz, kedves is, meg minden, de engem most a gaz ragadott meg. Kicsit olyan ezzel a 0 mélységélességgel, mintha ködben úszna, valami fantasy filmben!

Unknown írta...

Juliensorrel:

Ugynevezett 'kidobos', amerikai ijaszsatrat hasznalok... (www.ameristep.com >>> Outhouse Blind)

Magam is szoktam cserkelni, jellemzoen masodmagammal... azonban ilyen letisztult kepeket nehez lessator nelkul fotozni.

Unknown írta...

Zs:

Van egy par ilyesmi gazom... biza olyan mintha kodben uszna, mert hajnalban mostansag az egesz retet belepi a kod... Tetszik a fantasy film hasonlat (rajongoja vagyok a mufajnak).