2012.06.03. - Csak egy kis kócsag

Már az előző napi fotózás során érződött, hogy az elmúlt heti madárdömping nem fog megismétlődni, de azért erőt vettem magamon és hajnal háromkor elindultam a tóhoz. Beültem a lesbe és mindenféle, a csalódás lehetőségét magában rejtő várakozás nélkül próbáltam nem elaludni.


2012.06.02. - Derűre ború

Június első szombatjának reggelén ismét vízben ültem a balástyai határban. A koreográfia rutinossá vált. Csütörtök este kimegyek a helyszínre, mellcsizmát húzva körülbelül térdmagasságú vízmélységben elhelyezem a széklest, kipányvázom, majd szombaton hajnali négykor beülök vízbe és bízom a gázlómadarak együttműködésében.


2012.05.28. - Pünkösdi napló

Ez a  bejegyzés kissé rendhagyó lesz. A balástyai tanyavilágban található kettes számú homokbánya tóban ülve vártam Pünkösd hétfőjének napfelkeltéjét. Így indul a kronologikus napló... Rendhagyó bejegyzés egyfelől azért, mert a szóban forgó reggelen igen sok kép készült, melyekhez megfelelő mennyiségű helykitöltő, unalmas szöveget írni képtelenség. Másfelől azért, mert két heti elmaradásban vagyok a képek feldolgozásával. Nem utolsó sorban azért, mert ma - mikor ezt a bejegyzést írom - állítólag jeles nap van és hűséges barátom Mr. Finlandia többször is megtisztelt kellemes hűs ízével... előre is elnézést kérek a helyesírási hibákért.

2012.05.26. - Szürke hajnal

Miután múlt hét szombaton sajnálattal tapasztaltam, hogy az egyik - a gólyatöcsös-gulipános - homokbánya tónál eltűntek a fészkekből a tojások, a másnapi másik homokbánya tónál történő fotózást követően úgy döntöttem, hogy visszamegyek az előbb említett 'egyik' tóhoz és átrakom a sátrat annak - azaz az 'egyik' tónak - a másik végébe. Érthető, ugye?


2012.05.20. - A város két végén

Ez a hétvége igen sűrűre sikeredett. Kétszer három órányi alvás, két helyszínen tíz órányi lessátrazás, tucatnyi lencsevégre kapott faj. Az előző bejegyzés témájául szolgáló hajnali tóparti lessátrazást követően pihenni szerettem volna, de másképpen alakult. Miközben a teraszon ülve próbáltam a lúgos víz nyomait eltüntetni a statív lábairól, a szomszéd házsor eresze alatt fészkelő rozsdafarkúak hangos tekkelésére lettem figyelmes. Nem új felfedezésről van szó, hisz nap, mint nap nyomon követem az életüket.