2007.09.22. - Dolmányosok

Ezen a hétvégén egyszer jutottam ki a természetbe. A motoron ülve a Kistelek táblát elhagyva már bántam, hogy megindultam, majd lefagytam a vasparipáról. Mint utólag kiderült 2 fokot mutatott a hőmérő, nem is beszélve a szitáló ködről. Kell egy autó...


A helyszínen semmi extra, a pára és a napkelte azonban szép színeket produkált. Két szürkegém párszor összecsapott a nap első sugarainál, de fény nem volt elég az exponáláshoz. Később lenyugodtak és barátságosan lépdeltek az egyre nagyobb számban gyülekező (madárvonulás) bíbicek között.


Különlegességként talán azt emelném ki, hogy a tó melletti erdősáv fáinak tetején folyamatosan károgó dolmányos varjak lejöttek a tópartra is bulizni. Pár perc alatt szétrebbentették a bíbiceket, majd amilyen hirtelen jöttek, el is mentek.


Később még felbukkant a környék egyetlen nagykócsaga is, amely nyaktekercseket megszégyenítő mozdulatokkal kezdett tollászkodni... természetesen a legrosszabb helyen, a tűző napsütésben, mely rá is nyomta a bélyegét a képminőségre.

Nincsenek megjegyzések: