2006.03.07. - Megérkeztek a bíbicek

Tegnap délelőtt jött a telefon HZ-tól, hogy süt a nap. És valóban... Kellemes ritka pillanatok egyike az elmúlt időszakban. Kivettem egy nap szabadságot, és megbeszéltünk egy kora délutáni kirándulást a Papfenyvesbe. Kifele menet a 'tehenészeti úton' lelkendeztem, hogy a napokban, Sándorfalva körül nagy számban láttam bíbiceket. Értetlenkedtem is, hogy miért is nincsenek mifelénk, holott tavaly már Zsuzsanna körül (február 19.) ideértek... Alig hogy befejeztem a gondolatmenetet ráparancsolok HZ-ra, hogy: 'Állj, ott a bíbic!' A tehenészet mellett, jobbra a belvízben kotort egy nászruhás példány...



Felszerelés gyorsan összerak, majd a kocsiablakból elkövet az idei első bíbicfotó... A délután további része is hasznosan telt. Előbb kékes rétihéja tojót figyelhettünk, majd a szélcsendes erdőszélen pihegő őzeket cserkeltünk... nem kis élmény volt, alig 15-20 méterre voltunk tőlük, abszolút álcamentesen, de ránk sem hederítettek. Nagyszerű nap volt!



1 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Péter,
Ahhoz képest,hogy nem vallod magad természetfotósnak, fantasztikus és ha tetszik ha nem profi képeket csinálsz, gratulálok. Nem tudom merre laksz, de szívesen elmennék veled egyszer fotózni.
Én is fotózok,főleg madarakat, növényeket és mindent,ami a természetben előfordulSzeretek mászkálni az erdőben, tóparton.
Én most tartok ott, hogy szeretnék venni egy lessátrat, olyat, ami könnyű egy mozdulattal felállítható, lehet ülve és fekve is fotózni benne, ja és ne kerüljön sokba.
Tudnál nekem tanácsot adni ?
Eddig nem mertem venni, mert nő vagyok, és mert Budapesten lakom,és még az agglomerációban is sok a hajléktalan.Mindenki azt mondta, hogy leütnek vagy kirabolnak. De én most már eldöntöttem,hogy veszek, de nem tudom hol lehet profit venni.
Minden jótanácsot elfogadok, ja és írjál magadról, pl. milyen géppel fotózol??
Szia: Sajka Júlia,
j.guinever@gmail.com