2006.04.23. - Smók an dö vótör

A mai reggel kísértetien hasonló volt mint a tegnapi. Derült égboltal indultam ezúttal a Bíbic-tóra. Sátorverés után volt még pár percem a hajnali 'kék órában' a félholdat is elcsípni. Ezután leszállt a pára a tó vizére, és nem is oszlott fel egészen hét óráig. Először bosszankodtam, majd rájöttem, hogy a felkelő nap vörös sugarait kihasználva igen hangulatos képeket is lehet csinálni.

 
A gólyatöcsök ebben igen jó partnerek voltak, folyamatosan 20-25 méteren belül kutatták a szikes vízfelszínt.


A köd felszálltával a napsütésé lett a főszerep... idén elősször tapasztaltam meg a lessátor izzasztó szauna hatását. A tó hozzám közelebb eső része elcsendesedett, amiben nagy szerepe volt a szemközti szigetecskén 'uralkodó' gulipánnak. Minden arra járó gólyatöcst és cankót elzavart, ahogy a közelébe értek. Mint később kiderütl, pár méterrel bentebb egy tojó melengette tojásait, őt védelmezte 'apjuk'.


Végezetül álljon itt egy kép 'Zs' kollégának, aki mint mondotta: 'Lehet perverz vagyok, de tetszenek ezek a képek!'... Köszi a kommenteket 'Zs'!

2 megjegyzés:

csgzs írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
csgzs írta...

[Elbénéztam - hozzá akartam írni, nem lehetett, kitöröltem, most láccik :(]

Köszönöm a képet! Itt vagyok továbbra is, kitartóan, még ha nem is "hallatszom"! És igen: ezekben a "fejetlen" képekben van valami, ami tetszik (amellett, hogy a pillanatnyi mozdulatlanság különösen szépen kihozza a tollakat).

Amúgy a többi is nagyon jó! A rebbenő madaras mintha a korábbi kép "javított változata" lenne, a lábaló madáron meg mintha természetes szépia effekt lenne!