2006.08.19. - Hosszabb szünet következik

Még egy próbát engedélyeztem a Balástyai területnek, hátha ezúttal nagyobb sikerrel járok. Továbbra is gémre, kócsagra áhítoztam... de hiába! A napkelte nem hozott sok eredményt. Jóformán semmit. Néhány gólyatöcs civakodott a cankókkal a messzeségben, illetve egy őz jött le a vízpartra mögöttem, de messze volt.
 
 
Aztán ahogy a fények egyre inkább kezdték elveszteni, reggeli jótékony plasztikusságukat, úgy jöttek elő a lilealakúak a nádasból. Kis lile, erdei cankó, réti cankó, billegető cankó, piroslábú cankó és persze gólyatöcs került 'terítékre'. A lestől jellemzően kissé távol maradtak, de időnként azért meglátogattát az objektív előtti fövenyt.


Izgalmas eseményként még rögzítenem kell, hogy reggel hat körül 8 gólya csapatban! húzott át a tó fölött, a közeli mezőgazdasági földekre, illetve 8 óra magasságában egy cirka 100 fős seregélysereg randalírozott a lessátor előtt, elrisztva minden fotózható őslakost. Huhhh... továbbra is hátborzongató a szárnyuk surrogásának hangja!


Ui.: Mint a cím is mondja, egy ideig ez lesz az utolsó bejegyzés. Miután a motorom új dugattyút kapott, kímélő üzemmódban 220km-en át szolgált, majd délután az új tűgörgős csapágy szétforgácsolódott és apró részecskéi felszántották mind a hengert, mind a dugattyút. Talán egy nagygenerál után kiszolgál még egy darabig... Bízz ember!

1 megjegyzés:

fotowerk írta...

Na, nekem meg tegnap egy durva kátyúban szétment két gumi az autómon, az utolsó fillérjeim is kigurultak, fuccs fotózás...
Pedig jön az ősz, már érzem és sokmindent tartogat.
Azért majd be-be nézek, hátha a ház körül sikerül levadásznod valamit...:)