2006.08.19. - Hosszabb szünet következik

Még egy próbát engedélyeztem a Balástyai területnek, hátha ezúttal nagyobb sikerrel járok. Továbbra is gémre, kócsagra áhítoztam... de hiába! A napkelte nem hozott sok eredményt. Jóformán semmit. Néhány gólyatöcs civakodott a cankókkal a messzeségben, illetve egy őz jött le a vízpartra mögöttem, de messze volt.
 
 
Aztán ahogy a fények egyre inkább kezdték elveszteni, reggeli jótékony plasztikusságukat, úgy jöttek elő a lilealakúak a nádasból. Kis lile, erdei cankó, réti cankó, billegető cankó, piroslábú cankó és persze gólyatöcs került 'terítékre'. A lestől jellemzően kissé távol maradtak, de időnként azért meglátogattát az objektív előtti fövenyt.


Izgalmas eseményként még rögzítenem kell, hogy reggel hat körül 8 gólya csapatban! húzott át a tó fölött, a közeli mezőgazdasági földekre, illetve 8 óra magasságában egy cirka 100 fős seregélysereg randalírozott a lessátor előtt, elrisztva minden fotózható őslakost. Huhhh... továbbra is hátborzongató a szárnyuk surrogásának hangja!


Ui.: Mint a cím is mondja, egy ideig ez lesz az utolsó bejegyzés. Miután a motorom új dugattyút kapott, kímélő üzemmódban 220km-en át szolgált, majd délután az új tűgörgős csapágy szétforgácsolódott és apró részecskéi felszántották mind a hengert, mind a dugattyút. Talán egy nagygenerál után kiszolgál még egy darabig... Bízz ember!

Nincsenek megjegyzések: