2008.12.31. - Búcsú az Óévtől

Ez az év utolsó napja. Két felvonásban 6 órát ültem a lesben. Egyszerűen többet nem bírnak a lábujjaim mozdulatlanul. Új fajok nem jelentkeztek a madáretetőn, így volt időm elmélkedni az idei év 'teljesítményén'.
Egyfelől hasznosnak ítélem, hisz a tavaly oly nagyon áhított kanalasgém fotók időn elkészültek. Persze egyik sem 'pályázatképes', de az élmény felejthetetlen volt. Másfelől csalódás, hisz:
  • - keveset voltam terepen
  • - ellopták/tönkretették három lessátramat
  • - a jól induló feketególya fészkelés a Papfenyvesben elmaradt
  • - alig volt madár a Tóaljon
  • - egyre több a nulla morállal bíró krosszmotoros
De a negatívumok csak erősítik az elhatározást bennem, hogy jövőre többet, jobban kell a hobbimmal foglalkoznom... hisz örömet okoz.
A nagy elmélkedés közben azért fotóztam is pár képet. Az egyik a napok óta idegesítő 'villám'-csuszka, mely végre egymás után kétszer ugyanarra a helyre érkezett. Sem esztétikailag, sem technikailag nem tökéletes a kép, de rajta van a madár. A másik a fakopáncs röpkép 'projekt', melyet napok óta próbálgatok. Sajnos a fénymennyiség továbbra is korlátos, így az igazán elfogadható kép még várat magára, de a reakcióidőm javult és sikerült a kompozícióban tartani a madarat.
Igazából más fajokkal nem igazán foglalkoztam, egy-egy pinty a környező fák ágain került csak a memóriakártyára.
Folytatás jövőre...

Nincsenek megjegyzések: