2011.04.30. - Már megint mókus

... szépen alliterál a cím, nem? Mókus... nem tudok betelni vele, velük. Többen is járnak az itatóra, sőt ma egy időben ketten is vendégeim voltak. Na de ne szaladjunk ennyire előre. A napkelte a Tóaljon ért, de csak távcsővel felszerelkezve. Láttam három gólyatöcs párt, érkező nagykócsagokat, kisliléket és a távolban egy vadkacsára lecsapó ragadozót.


Fél órányi távcsövezés után a madáritatóhoz mentem. Túl sok reményt nem fűztem a fotózásra, hisz a reggelek nem túl izgalmasak, előző este esett az eső, az ég borult volt é s a szél is fújdogált. A kevést fényt egy távvezérelt vakuval próbáltam kompenzálni, a témát pedig dióval csalogatni.


Ez a csemege mostanság visszatérő motívum a képeimen, de én nem bánom... ha nincs dió nem jön a mókus. Első nekifutásra tíz csonthéjast tettem ki, de ez rövid időn belül kevésnek bizonyult, újra kellett töltenem. Két ázott bundájú móka rabolta le röpke negyed óra alatt az ingyen kaját. Ami különös volt, hogy párban érkeztek és mozogtak, nem külön-külön mint eddig. 


Sajnos kezdetben a nagytele volt felszerelve, így kesze-kusza, szűk kompozíciók születtek, de a dió utántöltést követő pár perces szünetet kihasználva telezoomra álltam át. A vaku fénye talán nem tolakodó a képeken, ad egy kis további térbeliséget a mosott hátterű képeknek.

6 megjegyzés:

Kovács Miklós írta...

Azt nem csodálom, jópofa kisállatok! Remek fotók csak bírd dióval ;)

Jó Sir Robin a bátor írta...

kiesznek a vagyonodból :)

Völgyi Sándor írta...

Irigyellek a mókusaid miatt!! :)
Nagyon jó képek. Az én kedvencem az ivó portré lett.
Én azért szurkolok a vízimadaras projektnek is. Jó kis fajokat említesz!

Névtelen írta...

Nagyon tetszenek a képek, egyik kedvenc állatom nekem is a mókus!

csgzs írta...

Ismét nagyon szép! DE egy kérdés: nem lehetne azt, mondjuk akár egy termetes vízjellel, hogy betolj egy képet per bejegyzés a picasa-ra (TV azt tudja) nyilvánosan? HD-ben nézegetni az ilyet nem kicsit lenne jó. Ezer köszi előre is, ha esetleg. Csak egyet! :) Zs

Unknown írta...

csgzs:
Jó újra látni/hallani itt!
Picasa... ugyebár a blog minden képe egy Picasa albumban van. Szívesen feltöltök én oda egy-egy HD képet is, mondjuk ajándék háttérkép jogcímén. De Te tudsz szűrni a TV-den HD tartalomra az albumomon belül? Vagy végignézed mind a 600 kisfelbontású képet is... vagy izé... külön albumba rakom őket! Az úgy jó lesz?