2006.04.17. - Húsvéti lovasok a 'Szobornál'

Már napokkal ezelőtt kinéztem magamnak a mai programot. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban - vagy ahogy a helyiek nevezik, a 'Szobornál' - hagyományőrző, húsvéti népszokásokat felelevenítő programokat ajánlottak. Nagyszerű... ha magam nem is veszem ki részem a locsolkodás izgalmaiból, gondoltam megnézem eleink hogyan is művelték e színes eseményt.

 
Kiderítettem, hogy a locsolás a skanzenben pontban délben kezdődik. Oda is értem a park bejáratához egy órával korábban... alig ötszáz ember toporgott bejutásra várva. No de nem panaszkodok, negyed egykor már meg is vettem belépőmet, majd felkötöttem a nyúlcipőt és irány a skanzen. Természetesen ott is hatalmas tömeg fogadott, akár hogy is fészkelődtem, nem tudtam az események közelébe kerülni... Mindössze egyetlen kép készült a nagy akcióról, az is fej fölül olyan fotóriporteres stílusban... publikálásra sajnos nem alkalmas.


No, de hogy haszna is legyen a belépőjegynek, összekaptam magam és átcaplattam a 'Nomád tábor'-ba, ahol lovasprogramot tartottak. Időben érkeztem, többé-kevésbé jó helyet fogtam ki, a nap is sütött így nem nyafoghatok. Már csak az a kérdés, hogy a fél kiló homokot, hogyan takarítom ki a gépből otthon?!

6 megjegyzés:

csgzs írta...

Kezdem már úgy érezni, hogy csak udvarolni járok ide - mindegy. Szóval: nagyok jó hangulatúak ezek a képek! Dinamikus, éles, no és a színek (de ez mint tudjuk nem rajtad múlik :)). Hogy csináltad, előfókusz, gyors lenyomás, vagy servo? Merthogy nagyon jó mind a két pillanat. Komponálásilag az jutott az eszembe a felsőről, hogy nyilván a mozgás miatt hagytál annyi helyet jobbra, de nekem picit soknak tűnik. Megoldást nem tudok mondani. Esetleg - csak a vicc kedvéért - nem lenne-e érdemes olyat is megpróbálni, ahol balra van a nagy hely, ahol mondjuk az emberekből látunk valamennyit?

Unknown írta...

A felso kep elofokuszos... a masodik C-AF. Jo a kompozicios gondolatod... megmutatom az eredetit:

KATT IDE!

csgzs írta...

Ühüm, megnéztem - úgy látszik, egyet gondoltunk. Tényleg lehet egy olyan crop-ot is csinálni, ahol a nézők vannak benne, és jobbról vágunk. Persze tök más a hangulat...

Jó Sir Robin a bátor írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Jó Sir Robin a bátor írta...

AZ előbb tele voltam elgépeléssel :)
Én is udvarolni fogok. (nagyon ciki) Néha elhívnak lovat fotózni mostanában. Szorgalmasan puffogtatok ahogy kell, de azok a szeretve tisztelt állatok soha nem úgy tartják a lábukat a képen ahogy az elvárható lene egy lovas fotón. Szóval nemtom, hogy szándékosan kaptad e így el a pillanatot, vagy csak belevágtattak a lovak a képbe de nagyon teccik. A kanyar gondolom nem véletlen választás volt.

Unknown írta...

Hát biztos véletlenül sikerült ilyenre, de tény hogy készültem egy hasonló képre... Az elgépelést meg megbocsátom... ne küzdjél kétszer :-)