2010.11.27. - Gyér forgalom

A szombati viharos hajnalt ezúttal ágyban töltöttem, nem láttam értelmét kimenni a lesbe. A mai reggel viszont ígéretesnek tűnt. Megérkezett a 'rég várt' hajnali fagy, a madáretetőnél -2 C fok volt, így komoly forgalomra számítottam. Nem így alakult. A szajkók és a fakopáncsok nem mutatkoztak, a cinkéken kívül mindössze egy vörösbegy tette tiszteletét. Ez utóbbinak azonban igazán örültem, hisz korábban nem láttam a téli madáretetések során. 


Nem is szaporítom a szót... legyen ez egy minimalista bejegyzés.

2010.11.21. - Kelempájsz madár, evet, cibóka, móka

A címben szereplő nevek mind-mind a mókus elnevezései. A rágcsálót eredetileg mókának hívták, majd a szót kicsinyítőképzővel látták el így lett mókus (mint a kutyus). A kelempájsz/körömpájsz madár, evet és a cibóka pedig a népies elnevezése mókusnak. Most már ezt is tudom... 


2010.11.20. - Ködbe veszve

Változékony időt ígért az időjós, ami nem zárta ki a fotózás lehetőségét. Hajnalban sűrű ködben indultam a madáretetőhöz, bízván abban, hogy a felkelő nap melege feloszlatja a párát. Nem így történt. Tulajdonképpen egész nap sűrű, nyálkás tejszerű köd borította a tájat. 


2010.11.14. - Mai mókus

A tegnapi örömteli találkozás a mókussal, mára is fotózást predesztinált. Ilyen kellemes élmény után a lelkes amatőr nem tud a fenekén maradni. Ezúttal egy rövidebb telezoomot is tettem a táskába, hogy ne csak portré, hanem teljes alakos kép is legyen a vörös bundás modellemről.


2010.11.13. - Újabb négylábú az etetőn

Korai kelés után, csillagos ég de nem túl hideg várt a lesben. Az etetőre még előző nap szórtam egy kis makkot és diót, valamit feltöltöttem a kukorica és napraforgó készletet is. Érdekes volt, hogy az egyik sarokban meglepően sok mag fogyott. Igaz, hogy az énekesek arról az oldalról érkeznek a bokrok közül, de az otthagyott nagy mennyiségű napraforgó héj más valamire engedett következtetni. 


2010.11.07. - Életre kelt az etető

Szép lassan kezd életre kelni az etető domb. Most már nem csak hébe-hóba jelenik meg rajta egy-egy cinke, hanem a hűvös reggeli órákban folyamatosan keresik a madarak. Pedig még mindig nincs igazán hideg, ma hajnalban mindössze 6 fokra kúszott vissza a hőmérő higanyszála.