2011.01.30. - Fagyos reggel

A tegnapi ismételten kudarcba fulladt ölyv fotózás ellenére, ma hajnalban ismét próbálkoztam. Esélyét sem láttam, hogy ma sikerül a ragadozókat lencsevégre kapnom, de tapasztalatszerzésnek jó volt ez a reggel. A tegnap hajnali köd ma is tiszteletét tette, de talán egy kissé jobbak voltak a látási viszonyok, így nem volt teljesen felesleges a négy órányi ücsörgés a mínusz nyolc fokos hidegben.


Kezdetben minden a szokott koreográfia szerint zajlott. Napkelte körül megjelentek az első őzek a lessátor előtt. Nem sokáig maradtak előttem. A három fekete és a vörös kóbor kutya szétzavarta őket. Miután elégedetten nyugtázták, hogy nincs más négylábú a mezőn, rámozdultak a csirke farhátra.


 Úgy tűnik az átalakított csirkehálós etető konstrukció működik. Pár perc próbálkozás után éhesen távoztak az éhenkórászok, nem fértek hozzá a húshoz. Remélem a sikertelenség idővel elűzi őket a területről és véget ér az ingyenkonyha látogatása. Bár vannak kételyeim... a közel 60 hektáros terület minden részén felbukkannak a nap folyamán.


Egy órányi unalmas várakozást követően aztán két csoportban visszatértek kérődző barátaim is. Érdekes dolog, hogy a lessátor melletti fedett szóróból nem fogyasztják a kukoricát, ellenben a réten a földre kiszórt magot rögtön elpusztítják. Érthető... biztonságosabban érzik magukat a nyílt, belátható területen. Mára ennyi...

Nincsenek megjegyzések: