2009.05.05. - CankókaLand

Baj van... nagy baj. Az előző bejegyzésben említettem, hogy a kisteleki Tóalj április végére gyakorlatilag kiszáradt. Az elmúlt két évben sem volt valami sok víz benne, de azért nyár elejéig kitartott. De hogy májusban ne legyen egy árva pocsolya sem a mederben... hihetetlen.
Még nagyobb a baj, hogy a balástyai homokbánya tó is kezd erre a sorsra jutni. Három napja voltam ott legutóbb... három nap nem sok, de a sátor előtt ennyi idő alatt egy méterrel bentebb húzodott a víz. Szárazság van... hosszú hetek óta nem esett komolyabb eső, ellenben a viharos szél lassan tíz napja fúj. Szóval hamarosan költöztetnem kell a lessátrat. Nagyon úgy néz ki idén rövid lesz a madárfotós szezon.
xxx
Hétköznap ide vagy oda ma hajnalban is felkerekedtem és kimentem a tóhoz. A szél már napkelte előtt erősen fújt így túl sok jó képre nem számítottam. Kicsit lassan emelkedett a borús keleti égbolton a napkorong a madarak pedig egyáltalán nem mutatkoztak. A csöndet egy bíbicpár hangja törte meg, akik végigzavargásztak valamiféle ragadozómadarat a sátor előtt. Fotóra esély sem volt, de izgalmas kis légipárbajnak voltam szemtanúja.
Szép lassan aztán előkerültek a klasszikus parti madarak is. Előbb egy gólyatöcs pár vonult át a távolban a les előtt, majd a cankók is megjelentek. És semmi más... tulajdonképpen három-négy alkalommal volt madár előttem. Sok izgalmat nem jelentettek, az egyetlen érdekes képet is csak itthon vettem észre, melyen a téma épp könnyít magán. Mára ennyi...

1 megjegyzés:

beeproject írta...

Úgy látszik tojt a napodra... ;)
Sok esőt kívánok,hogy legyen víz,természetesen csak este essen!