2010.10.24. - Holdvilág

Időről időre, mikor meglátom a teliholdat, eszembe jut, hogy kellene valami érdekes képet készíteni róla. Egy érdekes épület, egy különleges kompozíciós elem kellene a hold alá a képen... de általában lusta vagyok kivitelezni a dolgot. A héten azonban megfogtam a gépet és kimentem 'hű követőnket' fotózni. Azért messzire nem jutottam, mindössze a bejárati ajtóm elé. Az égitest teljes pompájában ragyogott a csillagos hideg éjszakán, de a közelgő melegfront felhőzetének első hulláma lassan a Hold elé kúszott. Erre a látványra vártam... 


A kép dupla expozíciós technikával készült, utólagos maszkilással hoztam össze a két réteget.

Kérdés: Igénylik a kedves olvasók a fotó háttérképként való alkalmazását? Mert akkor feltöltök egy nagyobb verziót is. Igényelni kommentben lehet. :-) >>> A kép letölthető 1900x1200 pixel méretben IDE kattintva. Az egyedi méretezést majd mindenki megoldja magának. :-)

5 megjegyzés:

Kisspista írta...

Háát!
Nagyon szép, jól áll neki ez a kis fátyolfelhő!
Jó háttérképnek is
Pista

Unknown írta...

Heló!

Hú, ez nagyon tetszik. Én "igényelnék" egyet 1280×800-as felbontásban. :)

Egyébként nagyon szeretem a blogod csak én kevésbé vagyok hozzászólós fajta. ;)

Csak így tovább!

Üdv,
T.

Takacsi írta...

Kérlek áruld el hogy hogyan kell holdat fotózni! Sokszor próbálkoztam, de így kiexponálni még csak megközelítőleg sem sikerült még soha. Köszönöm!

Unknown írta...

Üdv Takacsi!

Azt hiszem nem kell Neked fotótechnikai oktatást tartanom... egyértelmű, hogy nem lehet egy képen kiexponálni ezt a fényerő különbséget... A kép két expozícióval készült... az utómunka lehet HDRvagy maszkolás, ahogy én is tettem. Üdv!

Takacsi írta...

Hello!
hát szerintem lenne mit tanulnom tőled :)

igen, persze 1 képből nem lehet. Én asszem másra gondoltam: szóval nálam a hasonló képeken sosem lesz ilyen szép éles a hold (részletgazdag) persze, ez lehet, hogy az adott objektív/gép kombón is múlik.

Itt van egy próbálkozásom : http://www.flickr.com/photos/takacsi/2989844523/lightbox/


Köszönöm! Valószínűleg nem lesz exact válasz, próbálkoznom kell!