2011.02.13. - A csirkét termő fa

Visszatértem az elmúlt hetekben folyamatos kudarcot okozó ölyvprojekthez. Mint ismeretes, az alapprobléma az volt, hogy a környék összes kutyája rajtam élősködött, így esélyem sem volt fotózni a ragadozómadarakat. A legutolsó próbálkozásom után feladtam a projektet, de egy nosztalgia látogatás során annyi ölyvürüléket és tollat láttam az etetőnél, hogy ismét felcsillant a remény a fotózásukra. 


A problémát okozó kutyák 'kiiktatására' nincs módom, így az élelemforrást kell tőlük megvonnom. Jelenlegi koncepció az, hogy egy magas besszállóágra kötözöm a húst, így a ragadozók hozzáférnek, de a kutyák nem. Vicces látvány a puszta közepén a csirke far-hátat termő fa.


Jelenleg tesztüzem van. Reggel kiültem a lesbe és vártam, hogyan reagálnak az ölyvek a különös ágra. A távolból figyelgették, de nem merészkedtek közelebb. Nem is vártam mást. Jöttek mentek körülöttem az őzek, békésen legelésztek, mígnem két eddig nem látott kutya el nem hajtotta őket. Már nem is idegesítettem magam rajta... megszoktam... remélem a kajamegvonás eltünteti őket a környékről.

2 megjegyzés:

Áron írta...

Azért ha majd fára másznak a kutyák a húsért, akkor inkább fotózd, mint kergesd őket :D

Unknown írta...

Ha ezt megteszik, minden bűnük bocsánatot nyer... :-)